Vina Herminia Rioja Crianza

€ 12,00 p. fles


Vina Herminia Rioja Crianza


T G

  • Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Op voorraad
Rating gem. 7,7  (833 ratings)
Druivensoort Tempranillo Grenache
Smaken Kers Pruim Rood fruit Hout
Wijnbox augustus 2017 augustus 2017
Wijnhuis Vina Herminia
Land Spanje
Regio Rioja
Jaar 2013
Soort Rood
Alcoholpercentage 14,0%
Best geserveerd 16-18 graden

Smaak profiel


Zoetheid: droog

10%

Zuurheid: gemiddeld

50%

Body: gemiddeld

50%

Afdronk: lang

75%

Tannine: gemiddeld

50%

Over deze wijn


Intens, mediumvol aroma met accent op rijpe kersen en ander rood fruit. Rijpe smaaktonen met nuances van hout, kersen en pruimen. Evenwichtig houtgebruik waardoor de structuur elegant blijft en de wijn een fluwelige smaak krijgt.

De wijngaarden van Vina Herminia strekken zich in noordoostelijke ligging uit over de berghellingen van de Monte Yerga en kijken uit op de rivier de Ebro. De hoogte van 270-550 meter boven de zeespiegel dragen bij aan ideale omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw.

De wijnkelder kent een indrukwekkend aantal barricas (houten vaten) van Franse, Amerikaanse en Oost-Europese oorsprong. De 8000 vaten gaan gemiddeld drie jaar mee. De kwaliteit van het houtgebruik is van groot belang, aangezien de wijnen hieraan een deel van hun tanninestructuur opbouwen. Daarnaast zorgt de houtinvloed voor extra complexiteit door kruidige tonen aan de wijn af te geven. 

Bijzondere vermelding: Guía Peñín: 88 punten met V. Herminia Crianza 2007, Concours Mundial Brussel, goud ed. 2009, International Wine and Spirits Comp., zilver ed. 2009, Decanter World Wine Award, zilver ed. 2009.

Borreltip: Spaanse ham.

Dinertip: Licht wild of stevige vis.