Herdade DaCalada Tinto Vale da Calada

€ 10,00 p. fles


Herdade DaCalada Tinto Vale da Calada


SY TD T

  • Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Op voorraad
Rating gem. 8,2  (255 ratings)
Druivensoort Syrah Trincadeira Tempranillo
Smaken Kers Framboos Kruidig
Wijnbox juni 2016 april 2018 april 2018 april 2018
Wijnhuis Herdade Dacalada
Land Portugal
Regio Alentejo regio
Jaar 2012
Soort Rood
Alcoholpercentage 14,5%
Best geserveerd 16-18 graden

Smaak profiel


Zoetheid: droog

10%

Zuurheid: laag

25%

Body: vet

75%

Afdronk: lang

75%

Tannine: gemiddeld

50%

Over deze wijn


Een wijn die goed zou passen bij een mooi stuk vlees. Iets meer tannine en rijkelijk vol in de mond. Laat een beetje zuurstof erbij komen en kijk of je de rijpe kersensmaak proeft. En proef je wellicht ook iets van kruiden in de afdronk? Deze fruitige wijn komt uit Portugal. 

Niet ver ten oosten van Lissabon ligt het kleine stadje Evorá. Dit stadje dat trots bezitter is van een oude Romeinse tempel werd ooit nog door Julius Caesar veroverd (je weet wel, de grote tegenstander van Asterix & Obelix). Niet ver buiten het stadje ligt een oud estate: Herdade da Calada.

Dit estate midden in de Portugese heuvels (in de Alentejo regio) is meer dan 150 jaar oud en telt maar liefst 420 hectare grond. Maar denk niet dat dit een grote wijnfabriek is. Omringd door kurkbomen, olijfbomen en eucalyptus steekt hier ca. 35 hectare aan druifranken uit de klei. Een bewuste keuze voor kwaliteit aldus de wijnbouwer (al zou ‘ie niet snel anders beweren natuurlijk). 

Maar kwaliteit leveren ze met deze Herdade Dacalada Vale Tinto uit 2012. Een fruitrijke blend van syrah, aragones en trincadeira met een smaak van kersen en framboos. Het wordt wel gezegd dat wijnen uit de Alentejo region een natuurlijke elegantie hebben. Geen idee of dat waar is, maar WineClub is in ieder geval fan!

Bijzondere vermelding: Deze wijn is bekroond door Mundus Vini met een gouden medaille en tevens winnaar van de regionale huiswijn competitie!

Borreltip: Gedroogde varkensworst met chili

Dinertip: Varkensgebraad, runderragout.


Recepten


Pulled pork

Pulled pork

  • Voor 4 personen
  • 420 minuten bereiden
Lees meer