Domaine de Grand Ormeau

€ 21,00 p. fles


Domaine de Grand Ormeau


M CS CF

  • Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Op voorraad
Rating gem. 7,7  (187 ratings)
Druivensoort Merlot Cabernet Sauvignon Cabernet Franc
Smaken Braam Blauwe bessen
Wijnbox juli 2017
Wijnhuis Domaine de Grand Ormeau
Land Frankrijk
Regio Pomerol
Jaar 2010
Soort Rood
Alcoholpercentage 14,0%
Best geserveerd 16-18 graden

Smaak profiel


Zoetheid: droog

10%

Zuurheid: gemiddeld

50%

Body: gemiddeld

50%

Afdronk: gemiddeld

50%

Tannine: hoog

75%

Over deze wijn


Donkere paarsrode kleur. In de aanzet een accent op bosbessen en bramen. Veel diepgang in de smaak met mooie tannines. Veelbelovend voor de toekomst, maar nu ook al heerlijk om van te genieten bij passende gerechten.

Het wijndomein Domaine du Grand Ormeau is al decennia lang in familiehanden en is vernoemd naar de oprichter Jean-Paul Garde. Het totale wijngaardbezit omvat 21 hectare aan wijngaarden met eigendommen in: Pomerol, Lalande de Pomerol en Montagne-Saint-Emilion.  De missie van de familie is door de jaren heen hetzelfde gebleven met altijd een vooruitstrevende, moderne manier van werken en een nimmer afnemende zucht naar kwaliteitsverbetering.

In de kelder en wijngaard wordt zeer consciëntieus gewerkt met respect voor de natuur en een zo rijp mogelijke verwerking van de oogst. In de kelder is het gehele vinificatieproces gericht op een maximale extractie van aroma's en kleurstoffen. De wijnen zijn hierdoor rijk en intens van karakter.  

Bijzondere vermelding: De Grand Ormeau ontving diverse medailles tijdens de Decanter World Wine Awards, Vinalies Parijs en het Concours Mondial in Brussel. 

Dinertip: Entrecote of wild zwijn.