FAQ


Update mei 2018: WineClub is (tijdelijk) gestopt met het aanbieden van wijnboxen. De winkel voor flesbestellingen is wel nog open. 

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan vooral contact op via team@wineclub.nl.

Over de wijnbox

Wat zit er in een wijnbox?

In iedere wijnbox zitten drie 100ml wijnsamples, precies de inhoud van een glas. De samples zijn genummerd waardoor je niet direct weet welke wijnen je drinkt. Om hierachter te komen kan je online of via de iOS/Android App raden welke wijn in welke sample zit. Je krijgt een kaartje met proefinstructies meegeleverd met daarop ook ruimte voor je eigen smaaknotities. Kortom, een volledige wijnproeverij aan huis!

Wat kost een wijnbox?

Er is een wijnbox voor €9,50 (Geen Idee), €12,50 (Liefhebber) en €17,50 (Sommelier). Dit is inclusief €3,50 verzendkosten van het pakket. De prijs per fles van de wijnen ligt doorgaans tussen de €5,- en €25,-.    

Hoe selecteren jullie de wijnen?

Wij selecteren de wijnen samen met ons proefpanel, welke bestaat uit twee vinologen en onze importeur. Zo weten we zeker dat we topkwaliteit aanbieden, en niets minder.  

Wat voor wijnen kan ik zoal verwachten?

Wij streven naar de perfecte balans tussen herkenning en vernieuwing. Op deze manier proef je wijnen die je zeker lekker zult vinden, maar ontdek je ook telkens weer nieuwe smaken.

Hoe lang blijven de wijnsamples uit mijn wijnbox goed?

Minimaal 6 weken! Wij bottelen vlak voor verzending om de houdbaarheid zo lang mogelijk te maken voor onze klanten.  

Ik weet niks van wijn, is dat een probleem?

Juist niet! WineClub is de wijnproeverij aan huis voor beginnende wijndrinkers, maar tevens voor gevorderden én fijnproevers! Door het proeven en online beoordelen leer je meer over wijn én over je eigen wijnsmaak. En je ontdekt maandelijks nieuwe en verrassende wijnen!

En het milieu?

Het milieu is heel belangrijk! Daarom gebruiken we doosjes van gerecycled karton en flesjes van gerecycled plastic.

Over bestellen & bezorgen

Hoe kan ik een wijnbox bestellen?

Heel simpel, klik hier om een account aan te maken.

Hoe vaak ontvang ik een wijnbox?

Je kunt zelf instellen of je maandelijks of om de maand een wijnbox wilt ontvangen. En mocht het even niet uitkomen dan kan je gemakkelijk je wijnbox pauzeren.

Hoe zit het met betalen?

Je kunt betalen met iDeal of creditcard. De afschrijving gebeurd iedere maand automatisch een paar dagen voor verzending, zo rond de 13e. 

Hoe wordt de wijnbox bezorgd?

De wijnbox past gewoon door de brievenbus. Dat is dus thuiskomen en uitpakken maar! 

Wanneer wordt de wijnbox bezorgd?

Alle wijnboxen worden rond de 15e van de maand verzonden. Afhankelijk van de vervoerder heb je jouw wijnproeverij aan huis 1-2 dagen later op de deurmat liggen. 

Zit ik voor altijd aan WineClub vast?

Zeker niet! Je kunt op ieder moment je wijnbox wijzigen, pauzeren of opzeggen. Als je voor de 13e opzegt ontvang je de 15e geen nieuwe wijnbox meer. Uiteraard hopen we je te blijven verrassen zodat je lang bij ons blijft.